Διεθνή

Έως και 16 χρόνια φυλακή για τον τζιχαντιστικό πυρήνα της Βερβιέ

E2C6284A277192E29CF2BEFADA4EDA5C.jpg

Ο πυρήνας της Βερβιέ πιστεύεται ότι είχε συσταθεί από τον φερόμενο ενορχηστρωτή των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και ετοίμαζε τρομοκρατικά χτυπήματα επί βελγικού εδάφους.

Σε ποινές 30 μηνών έως 16 ετών στη φυλακή καταδικάστηκαν στο Βέλγιο δεκαέξι εξτρεμιστές που ήταν μέλη του πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που διαλύθηκε στις αρχές του 2015 από την Αστυνομία στην πόλη Βερβιέ.

Εννέα από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν ερήμην και καταζητούνται.

Ο πυρήνας της Βερβιέ πιστεύεται ότι είχε συσταθεί από τον φερόμενο ενορχηστρωτή των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά γάλλων αστυνομικών το Νοέμβριο, λίγες ημέρες μετά το αιματοκύλισμα στην Πόλη του Φωτός.

Οι ισλαμιστές της Βερβιέ εκτιμάται ότι ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο έδαφος του Βελγίου. Ο δικαστής δήλωσε ότι ο πυρήνας ενδεχομένως σχεδίαζε να χτυπήσει το διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, που έγινε τελικά στόχος των ισλαμιστών στη διπλή φετινή βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε όλη την Ευρώπη στις 22 Μαρτίου.

Παράλληλα, ο Αμπανούντ και οι άνδρες του στη Βερβιέ φέρεται να σχεδίαζαν τη δολοφονία αξιωματούχων της Αστυνομίας.

Ο πυρήνας της Βερβιέ μετά από έφοδο της Αστυνομίας στη βάση των ισλαμιστών, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο ύποπτοι και συνελήφθη ένας συνεργός τους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top