Οικονομία

Επαφές στελεχών ΔΕΔΔΗΕ με φορείς της Ρόδου

550_334_311451.jpg

Η περιοχή του Αγίου Νικολάου είναι η πλέον ενδεδειγμένη για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής στην πόλη της Ρόδου, επεσήμαναν τα στελέχη του Διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας, σε συνάντηση για το θέμα με εκπροσώπους τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ανέλυσαν επίσης τα σοβαρά μειονεκτήματα των εναλλακτικών θέσεων για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής, που περιλαμβάνουν κυρίως τεχνικά προβλήματα, περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και ζήτημα έγκαιρης κατασκευής του έργου, το οποίο θεωρείται άμεσης προτεραιότητας για την ομαλή τροφοδότηση της πόλης με ρεύμα και για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Χατζηαργυρίου τόνισε ότι το νέο Κέντρο Διανομής είναι απολύτως απαραίτητο για την επαρκή και ασφαλή τροφοδότηση της πόλης της Ρόδου, ενώ επανέλαβε ότι σε περίπτωση βλάβης του Κέντρου Διανομής Ροδινίου που τώρα τροφοδοτεί την πόλη, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πολύωρες διακοπές.

Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ παρουσίασε επίσης μελέτες με λεπτομερείς μετρήσεις ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων σε λειτουργούντα σε πόλεις Κέντρα Διανομής, τα αποτελέσματα των οποίων είναι πολλές φορές χαμηλότερα από τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού και των εργαζομένων που έχουν τεθεί από την Πολιτεία.

Επίσης, παρουσιάστηκαν Κέντρα Διανομής σε πυκνοκατοικημένα κέντρα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων καθώς και σε κέντρα πόλεων που παρουσιάζουν, αντίστοιχα με την πόλη της Ρόδου, μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Λάρνακα, η Λεμεσός και η Αγία Νάπα στην Κύπρο αλλά και το Ηράκλειο της Κρήτης, επιβεβαιώνοντας πως η κατασκευή των Κέντρων Διανομής εντός των πυκνοδομημένων πόλεων που τροφοδοτούν, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση.

Στον αντίποδα, η κατασκευή Υποσταθμών εκτός των πόλεων που τροφοδοτούν, απαιτεί την κατασκευή πολλών γραμμών Μέσης Τάσης μεγάλου μήκους, που συνήθως δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν, ενώ προκαλούν και σοβαρές περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις χωρίς να διασφαλίζεται η ασφαλής, επαρκής και σταθερή ηλεκτροδότηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top