Ελλάδα

Επαναλειτούργησε ο Μητροπολιτικός Ναός των Αθηνών

550_334_519403.jpg

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ευχαριστήριο Δέηση και τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, επί τη επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Καθεδρικού Ναού της πόλης των Αθηνών.

Ο Μητροπολιτικός Ναός, ανακαινισμένος, επτά χρόνια μετά, λειτούργησε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τη παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπροσώπων Εκκλησιών, κληρικών και αρχών του τόπου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πατήρ Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του ναού, ο οποίος μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για το κομψό δημιούργημα των Αθηνών.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον καθέναν ξεχωριστά και ονομαστικά προς όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπέγραψαν στον κώδικα του Καθεδρικού Ναού, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πένα της υπογραφής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top