Ελλάδα

Επιχειρηματίες και κάτοικοι βάζουν τάξη στη bar street στη Ρόδο

maxresdefault-744x546-735x459.jpg

Πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της εικόνας της οδού Ορφανίδου (bar street) και του ευπρεπισμού της, έχει αναλάβει και φέτος ο νεοσύστατος Σύλλογος Καταστηματαρχών Νεοχωρίου.

Του ανταποκριτή μας από τη δημοκρατική στη Ρόδο

21 επιχειρηματίες έχουν συστήσει σύλλογο, που βρίσκεται πλέον σε αγαστή συνεργασία με τους κατοίκους, έχοντας λάβει μέτρα για την ευταξία στην περιοχή.

Ο σύλλογος έχει προμηθευτεί συσκευές ηχομέτρησης και έχει επιβάλει στα μέλη του να εκπέμπουν μουσική σε συγκεκριμένο όριο.

Oι υπάλληλοι αυτοί του συλλόγου διενεργούν ηχομετρήσεις στην περιοχή, ενώ μεριμνούν ώστε να μην εκδηλώνονται καβγάδες και παραβατικές συμπεριφορές.

Ο σύλλογος μετά την διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στον πεζόδρομο με την τοποθέτηση μπαρών στις δύο εξόδους, προχώρησε παραπέρα, σφραγίζοντας τους κάθετους δρόμους προς την οδό, με πλέγματα.

Σταμάτησαν με τον τρόπο αυτό το φαινόμενο αλλοδαπών να ουρούν σε σοκάκια, αλλά και ορισμένους επιτήδειους που διακινούσαν ουσίες.

Οι κάθετοι δρόμοι έχουν στολιστεί με λουλούδια και η πρόσβασή τους γίνεται μόνο από τους κατοίκους.

Μέτρα ελήφθησαν επίσης για την απομάκρυνση αθίγγανων, που εγκαθίσταντο καθημερινά στην οδό και πωλούσαν λουλούδια, προβαίνοντας σε άγρα πελατών, ενώ πιθανολογείται ότι ορισμένοι διέπρατταν κλοπές εις βάρος τουριστών.

Επιπλέον έχουν προσλάβει με κοινό ταμείο εταιρεία security και καθημερινά 4 υπάλληλοι της διενεργούν ελέγχους κατά μήκος του δρόμου.

Ο σύλλογος τονίζει ότι τα φαινόμενα κλοπών, οι συμπλοκές και οι σεξουαλικές επιθέσεις έχουν εκλείψει και η εικόνα της οδού Ορφανίδου δεν είναι αυτή των προηγούμενων χρόνων.

Χθες μάλιστα είχαν συνάντηση με την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου δηλώνοντας μεταξύ άλλων και την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι μόνο φέτος έχουν γίνει 3 καταγγελίες για δήθεν βιασμούς από αλλοδαπές με εμφανιζόμενους ως δράστες ομοεθνείς τους, οι οποίες δεν άντεχαν στην λογική με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους αλλά ταυτόχρονα να έχει γίνει δυσφήμιση για το σύνολο των καταστημάτων της οδού.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Ρόδο στη δημοκρατική

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top