Πολιτική

Επίσκεψη Χαρίτση σε Δράμα-Καβάλα

xaritsis-735x459.jpg

Η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζόμενων στην εταιρεία «Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά», συμφερόντων Λαυρεντιάδη, ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνάντηση με τους εργαζόμενους της εταιρείας στο πλαίσιο επίσκεψής του στην περιοχή της Καβάλας- Δράμας.

Οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο του εξέθεσαν τα πολύ σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κακής διαχείρισης από την ιδιοκτησία της επιχείρησης και ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα θέσει τα προβλήματά τους σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Ο κ. Χαρίτσης μετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Δράμας, ενώ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Καβάλα, και επισκέφτηκε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) που δραστηριοποιείται στο Δασικό Χωριό Παγγαίου καθώς και τον Αγροτικό Αλιευτικό Συνεταιρισμό Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής Καβάλας.

Στην ομιλία του, καθώς και στη συνέντευξη Τύπου, ο Υφυπουργός περιέγραψε το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην οικονομία μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμφωνία για τον οδικό χάρτη για το χρέος. Επίσης παρουσίασε τα προγράμματα επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ, τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το σχέδιο Γιούνκερ.

Σε σχέση με τις περιοχές της Δράμας και της Καβάλας, αλλά και ευρύτερα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), ο Υφυπουργός περιέγραψε τους άξονες προτεραιότητας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 508 εκατ. ευρώ. Αναφέρθηκε ακόμη στην χρηματοδότηση μέσω του εθνικού ΠΔΕ των απαιτούμενων μελετών (με προϋπολογισμό 4,8 εκατ. ευρώ) για έργα που ξεκινούν άμεσα στην περιοχή και αφορούν αρδευτικά δίκτυα και φράγματα (μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο φράγματος Μαρμαρά, οριστική μελέτη δικτύων διανομής φράγματος Ιασίου, μελέτες κατασκευής αρδευτικών δικτύων για την αξιοποίηση υδάτινων πόρων-αντιπλημμυρικών έργων), καθώς και στη χρηματοδότηση επειγουσών αντιπλημμυρικών εργασιών, αλλά και μελετών ανάδειξης των δασών, συνολικά 4,3 εκατ. ευρώ (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το αντιπλημμυρικό – αρδευτικό φράγμα Κ. Βροντούς στη θέση Καρβουνόρεμα Ν. Δράμας, μελέτες διαχείρισης και ανάδειξης των δασών και των δασικών εκτάσεων αρμοδιότητας ΑΔΜ-Θ, αποκατάσταση ζημιών και επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μελέτη βελτίωσης υπολειπόμενων τμημάτων Ε.Ο. Νο 53 από Αλέξανδρούπολη έως Αισύμη Ν. Έβρου).

Στάθηκε, τέλος, σε τρία έργα του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2007-2013, για την ολοκλήρωση των οποίων εξασφαλίζονται πλέον εθνικοί πόροι ύψους 4,2 εκατ. ευρώ (παράκαμψη Οικισμού Ελαιοχωρίου, στον Δήμο Παγγαίου, αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού παλιννοστούντων στον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών του Ν. Ροδόπης, αποχέτευση ακαθάρτων και ομβρίων του οικισμού Καμαριώτισσας και βιολογικός καθαρισμός λυμάτων Σαμοθράκης).

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top