Διεθνή

Έρευνα για τις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς στις ΗΠΑ ζητά ο ΟΗΕ

%20%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν «καταδίκασε τη δολοφονία πέντε αστυνομικών» στο Ντάλας του Τέξας, ενώ παράλληλα κάλεσε να διεξαχθεί «αμερόληπτη» έρευνα για τους θανάτους δύο μαύρων πρόσφατα από πυρά αστυνομικών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ, ο Μπαν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες και τους συναδέλφους των αστυνομικών οι οποίοι δολοφονήθηκαν στο Ντάλας. «Τίποτα δεν δικαιολογεί τη βία αυτού του είδους», πρόσθεσε.

Ο Μπαν εκτίμησε επίσης ότι ο θάνατος δύο μαύρων αμερικανών από πυρά αστυνομικών, στη Λουιζιάνα την Τρίτη και στη Μινεσότα την Τετάρτη, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μιας «εις βάθος και αμερόληπτης έρευνας».

Τα βίαια επεισόδια αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΓ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπενθυμίζουν ότι είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί «με ολοκληρωμένο τρόπο» το ζήτημα «των διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των φυλετικών ανισοτήτων σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του νόμου».

Οι θάνατοι των δύο αφροαμερικανών προκάλεσαν ένα κύμα διαδηλώσεων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια μιας από αυτές στο Ντάλας, τουλάχιστον ένας ένοπλος σκότωσε πέντε αστυνομικούς.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top