Διεθνή

Ερντογάν: Έμαθα για το πραξικόπημα από τον γαμπρό μου

505F3C607E46B06066B5998B96DCD5AF.jpg

Η Μιλιέτ μετέδωσε απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος στο δίκτυο Al Jazeera.

Η Μιλιέτ μετέδωσε απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος στο δίκτυο Al Jazeera.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο κ. Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση για το τι έγινε την ημέρα του πραξικοπήματος ανέφερε: «Βρισκόμουν με την οικογένειά μου διακοπές στη Μαρμαρίδα όταν μας ήρθαν κάποιες ανησυχητικές πληροφορίες. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι δεν υπήρχε κάτι το συγκεκριμένο καθώς οι πληροφορίες που λαμβάναμε τόσο από τις μυστικές υπηρεσίες όσο και από τις δυνάμεις ασφαλείας ήταν σποραδικές και αποσπασματικές. Αποφάσισα να δώσω συνέντευξη τύπου από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενα για να καθησυχάσω τον τουρκικό λαό. Έμαθα πως έχει συμβεί πραξικόπημα από επικοινωνία που είχα με τον γαμπρό μου. Περισσότερο από το 52% του τουρκικού λαού βγήκε στους δρόμους και μετέτρεψε το χάος σε δημοκρατία».

Σε σχετική ερώτηση για το εάν έχει επανέλθει οριστικά ισορροπία στη χώρα ο κ, Ερντογάν σημείωσε “έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της χώρας αλλά είναι πιθανό να μην έχουν τελειώσει τα σχέδια κάποιων”. 

Στη συνέντευξη του αναφέρθηκε και στο περιστατικό με το ρωσικό Σουχόι που είχε καταρριφθεί στην Τουρκία, και είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις Μοσχας- Αγκυρας, λέγοντας ότι ενδεχομένως οι τούρκοι πιλότοι που το κατέρριψαν να είχαν σχέση με το κίνημα του ιμάμη Γκιουλέν.

Τέλος αναφορικά με τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε: «ποτέ δεν ήμουν πολέμιος των μέσων και της ενημέρωσης, αλλά η ελευθερία των μέσων δεν θα πρέπει να γίνεται όπλο».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top