Πολιτική

Ερώτηση Κ.Αχ.Καραμανλή για τον αφελληνισμό των τραπεζών

550_334_424808.jpg

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, με θέμα τον «αφελληνισμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και τους κίνδυνους για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά».

Την ερώτηση συνυπέγραψαν 42 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και οι πρ. Πρόεδροι του κόμματος κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μετά την κατάθεση της ερώτησης ο Κ. Καραμανλής δήλωσε: «Oι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται στο τραπεζικό μας τοπίο ένας ανοιχτός “πόλεμος”, από τον οποίον κινδυνεύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά. Η Νέα Δημοκρατία είχε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης θέτουν όλο το τραπεζικό μας σύστημα υπό την απειλή των distress funds, δηλαδή όχι κάποιων θεσμικών μακροχρόνιων επενδυτών από το εξωτερικό, αλλά εξ ορισμού ευκαιριακών επενδυτικών σχημάτων».

Μάλιστα ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει: «Μέσω του ελέγχου των Τραπεζών, ελέγχει κανείς τα δάνεια και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να περάσει σε άλλα χέρια ο έλεγχος της οικονομίας μιας χώρας».

Καταλήγοντας στην ερώτηση, ο βουλευτής Σερρών επισημαίνει με νόημα: «Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ποια είναι η άποψη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για τις παραπάνω εξελίξεις».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top