Πολιτική

Ερώτηση Κικίλια για την κατάσταση στο hot spot της Λέρου

550_334_293820.jpg

Για «ανεξέλεγκτη κατάσταση» η οποία επικρατεί στο hot spot της Λέρου, κάνει λόγο ο Βασίλιας Κικίλιας, με αφορμή τις καταστροφές από σοβαρά επεισόδια στο κέντρο προσφύγων του νησιού.

Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

Αναλυτικά τι ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής Α’ Αθηνών του κόμματος:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κρούσματα ανεξέλεγκτης βίας στα hot spots των νησιών μας, με αποκορύφωμα τις χθεσινές επιθέσεις μεταναστών με τσεκούρια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων της Λέρου, στις οποίες προκλήθηκε και ο τραυματισμός ενός από αυτούς.

Οι εξαγριωμένοι μετανάστες ζητούσαν επιτακτικά την απομάκρυνσή τους από τη χώρα, προκαλώντας όχι μόνο ένταση, αλλά και υλικές ζημιές στα γραφεία πρώτης υποδοχής. Οι αρχικές προσπάθειες των αστυνομικών να ελέγξουν την κατάσταση απέτυχαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επέμβαση και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τους κατευνάσουν.

Η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει αναλόγως τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των αρμόδιων διαχειριστικών Αρχών στα νησιά, καθώς και να ελέγξει τη δράση των ‘’αλληλέγγυων’’ ομάδων οι οποίες τους υποκινούν».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top