Οικονομία

Ετοιμάζουν καταφύγιο σκαφών στα Χανιά

550_334_73966.jpg

Στη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών και άλλων σκαφών στην περιοχή των Καλυβών προσανατολίζεται ο δήμος Αποκορώνου στα Χανιά.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέθεσε μέσω της υπογραφής σχετικής σύμβασης στην εταιρεία, LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε., να αναλάβει το έργο για τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων βιωσιμότητας και οικονομοτεχνικής ανάλυσης για τη δημιουργία του καταφυγίου.

Αρχικά, θα αποτυπωθεί και αξιολογηθεί η υφιστάμενη κατάσταση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου και εμπεριστατωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν θα εξετασθούν οι προϋποθέσεις λειτουργίας και οργάνωσης του καταφυγίου ελλιμενισμού τουριστικών και λοιπών σκαφών στο δημοτικό διαμέρισμα Καλυβών, οι οικονομικές διαστάσεις του εγχειρήματος, ενώ θα αποτυπωθεί και η αποτελεσματική στρατηγική εκμετάλλευσης, ανάπτυξης και αξιοποίησης της περιοχής.
 
Ειδικότερα η μελέτη θα εξετάσει την σκοπιμότητα της επένδυσης, την τεχνική περιγραφή, τον προϋπολογισμό και την οικονομικής της αξιολόγηση, το πλάνο εκμετάλλευσης, τον υπολογισμό εσόδων και εξόδων, τα σενάρια βιωσιμότητας καθώς και τη δυνατότητα χρήσης επενδυτικών εργαλείων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, στόχος της προσπάθειας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση του αυξημένου αριθμού διερχομένων σκαφών αναψυχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top