Οικονομία

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Επιμελητήριο Ηρακλείου

550_334_3978.jpg

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου κατακτώντας την πρώτη θέση στο εθνικό σκέλος του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού στην κατηγορία «Υποστήριξη της Διεθνοποίησης της Επιχείρησης».

Η πρόταση του Επιμελητηρίου με τίτλο «Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων», που κατατέθηκε από τη Μελετητική Ομάδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, ο οποίος κατά το τελικό στάδιο αξιολόγησης και απονομής των βραβείων στους νικητές θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας το Νοέμβριο του 2016.

Με αφορμή την σημαντική αυτή διάκριση για το Επιμελητήριο ο Πρόεδρος του Μανώλης Αλιφιεράκης επεσήμανε:

«Η σπουδαία αυτή διάκριση αναδεικνύει τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, η οποία τυγχάνει αναγνώρισης σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε ένα Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι το «Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων» επαναλαμβάνεται με ιδιαίτερη επιτυχία για πέντε συνεχόμενα χρόνια και αποτελεί πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η οποία πραγματοποιείται πλέον σε συνεργασία με τα άλλα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Στόχος του Φόρουμ είναι να τονωθεί η ζήτηση για τα κρητικά προϊόντα, να εμπλουτιστούν οι παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες με αυθεντικά κρητικά προϊόντα, αναδεικνύοντας και διαχωρίζοντας την Κρήτη ως σημαντικό τουριστικό προορισμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top