Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκλημαστική οργάνωση στην Κρήτη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη αγορά, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης.

Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που εξελίχθηκε χθες σε περιοχές των Δήμων Χανίων, Αποκορώνου, Ρεθύμνου και Αγίου Βασιλείου, με την συμμετοχή Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, συνελήφθησαν συνολικά 11 ημεδαποί ηλικίας από 30 έως 62 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η όποια συγκροτήθηκε από τον περασμένο Μάρτιο, κατείχε 33χρονος συλληφθείς, ο οποίος προμήθευε μέλη της οργάνωσης με μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε βάρος των συλληφθέντων και ενός 39χρονου ημεδαπού, που αναζητείται, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα. 

Ο τρόπος με τον οποίο δρούσαν 

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των  παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, μεταφορά, απόκρυψη και περαιτέρω προώθηση, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε υποψήφιους αγοραστές, σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Επιπλέον, 39χρονος ημεδαπός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση στο στάδιο της επικοινωνίας και της συνεννόησης για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών από τα υπόλοιπα μέλη.

Πιο αναλυτικά, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 39, 45, 53, 54 και 55 ετών, προμηθεύονταν ποσότητες ηρωίνης από τον 33χρονο, ο οποίος τις απέκρυπτε σε προκαθορισμένα σημεία σε περιοχές του Δήμου Αποκορώνου, από όπου τις παραλάμβαναν χωρίς να έρθουν σε φυσική επαφή, ενώ η πληρωμή γινόταν με τον ίδιο τρόπο, σε ίδιο ή διαφορετικό σημείο. 
Τα μέλη που παραλάμβαναν τις ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις διέθεταν στη συνέχεια για διακίνηση μέσω των υπολοίπων μελών (43χρονος, 30χρονος και 56χρονος),  σε χρήστες ναρκωτικών στη πόλη των Χανίων, του Ρεθύμνου, ενώ τα έσοδα που αποκόμιζαν τα διέθεταν εκ νέου για αγορά, μεταφορά και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. 

Για τη ζύγιση των ποσοτήτων χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας τις οποίες απέκρυπταν σε οικίες  39χρονου και 62χρονου, μελών της οργάνωσης

“Ξέπλενε” το χρήμα

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, ο 33χρονος είχε συστήσει επιχείρηση στην παραπάνω περιοχή, προκειμένου να προβαίνει στη νομιμοποίηση εσόδων από το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.

Από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, καθώς και από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 33χρονος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Σε έρευνες πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, Αποκορώνου και Ρεθύμνου, σε οικίες, καθώς και στην επιχείρηση του 33χρονου και λοιπούς χώρους και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που κατέχουν και χρησιμοποιούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    10.565 ευρώ, ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
•    ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης,
•    ναρκωτικά δισκία τα οποία στερούντο απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
•    4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
•    ποσότητα καπνού, ο οποίος δεν έφερε την απαιτούμενη ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερείται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης,
•    25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα τέλεσης έκνομων ενεργειών και
•    3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: www.flashnews.gr 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top