Ελλάδα

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

2302834.medium.jpg

Ιδιαίτερα θετικές, χαρακτήρισαν στελέχη του δήμου Πειραιά, τις εξελίξεις γύρω από τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, η οποία και οριστικοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.

Έπειτα από πολλές και επίπονες προσπάθειες, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, με αποτέλεσμα να απομένουν πλέον οι λεπτομέρειες για την δημιουργία του Μεγάρου στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργο Σταματογιάννη και με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου, δήλωσε:

«Η οριστικοποίηση της μετεγκατάστασης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής, δικαίωσε τους κόπους και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής. Πριν ακόμη αναλάβουμε καθήκοντα, τον Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε προχωρήσει σε συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου ο Πειραιάς να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές Δικαστικό Μέγαρο.

Η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των αιρετών, του δικηγορικού κόσμου της πόλης, όλων των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και φυσικά της δημοτικής αρχής.

Ενωμένοι όλοι οι φορείς της πόλης, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός Δικαστικού Μεγάρου, αντάξιου της ιστορίας και των κατοίκων του Πειραιά.

Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων. Θεωρώ ότι το νέο Δικαστικό Μέγαρο, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και παράλληλα με την ολοκλήρωση των έργων του μετρό και του τραμ, θα αλλάξουν προς το καλύτερο το κέντρο της πόλης και θα δώσουν προοπτική ανάπτυξης στον Πειραιά, επ’ ωφελεία των δημοτών και των επαγγελματιών της πόλης μας.

Νιώθω χαρούμενος και υπερήφανος που καταφέραμε να δώσουμε λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούσε την πόλη τα τελευταία τριάντα χρόνια».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top