Πολιτική

«Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν, αν δεν είχα plan b»

550_334_520030.jpg

Στον Βασίλη Σκουρή

«Την ίδια μέρα, με κατηγορούν ταυτόχρονα ότι ήθελα να γυρίσω την Ελλάδα στη δραχμή, αλλά και ότι ήθελα να συνεχίσω το πρόγραμμα του Σαμαρά», δηλώνει στο Real.gr ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν, αν δεν είχα plan B», δηλώνει, συνομιλώντας με το Real.gr, ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή το αίτημα που διατύπωσε η αντιπολίτευση στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

«Όταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλούσε για έξοδο από το ευρώ, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος είχε plan B, δεν θα είχε το υπουργείο Οικονομικών;», αναρωτιέται ο πρώην υπουργός, που υπενθυμίζει τη δέσμευσή του στη Realnews της Κυριακής:

«Είχαμε, βέβαια, plan Χ (σ.σ. όπως λεγόταν το plan B) σε περίπτωση που ο Σόιμπλε και σία επιχειρούσαν να μας εκδιώξουν από την Ευρωζώνη –όπως ακριβώς το υπουργείο Άμυνας έχει υποχρέωση να διαθέτει σχέδιο σε περίπτωση πολέμου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σχεδιάζει να κηρύξει τον πόλεμο».

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει παλαιότερη του δήλωση για την πρόθεση της ΝΔ για διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών:

«Είναι σίγουροι οι της ΝΔ ότι τους συμφέρει εξεταστική για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Χάρη θα μου έκαναν!».

«Βόμβα» Γκάλμπρεϊθ: Θα αποτύχει το πρόγραμμα – Θα χρειαστεί το plan B

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top