Αθλητισμός

Φοβερός Σάντος: Μας ευχαρίστησε στα ελληνικά

i6i0dy7o.jpg

Δεν τον αγαπάμε τυχαία. Ο Φερνάντο Σάντος επιβεβαίωσε ξανά πόσο Έλληνας νιώθει! Πάνω, λοιπόν, που είχε οδηγήσει την Πορτογαλία στο πρώτο της Ευρωπαϊκό, ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας δεν μας ξέχασε. Κάθε άλλο, έδειξε την μοναδικότητά του και το πόσο τον έχει σημαδέψει η χώρα μας.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους Έλληνες, πάντα στην καρδιά μου» είπε στα ελληνικά ο σπουδαίος Ίβηρας και έδωσε ακόμη έναν λόγο για να τον θαυμάζουμε και να τον έχουμε τόσο… ψηλά!

Από ‘κει και πέρα είπε: «Αξίζαμε αυτή τη νίκη. Αυτή η ομάδα αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες, πιστεύω ότι έχουμε σπουδαίο μέλλον. Αυτή τη στιγμή πρέπει να πανηγυρίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστήριξαν, από την αρχή, από τη φάση των ομίλων μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που μου έχει δώσει όλα αυτά στη ζωή μου, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας που με στήριξε πολύ. Δεν ξεχνάω ότι ήμουν τιμωρημένος για κάποιο διάστημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που είναι εδώ κι αυτούς που δεν είναι. Αυτή στιγμή θέλω να πάω σπίτι να φιλήσω τη μητέρα μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, όλους τους φίλους μου. Ο,τι κάνω στη ζωή μου το κάνω με ταπεινότητα».

Ερωτηθείς για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είπε: «Πάντα έλεγα ότι είναι σημαντικός. Θα ήταν ουτοπία το να έλεγα ότι δεν θα μας επηρέαζε η απουσία του. Ο Κριστιάνο μπορεί να σκοράρει σε οποιαδήποτε στιγμή. Παρ’ όλα αυτά είμαστε ομάδα, πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι έχουμε πολύ ταλέντο και ποιότητα. Κι αυτό θα είναι πάνω από όλα που θα μας οδηγήσουμε στην επιτυχία. Θα έπρεπε να παλέψουμε κάθε ματς κι αν το κάναμε αυτό θα μπορούσαμε να βγούμε πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτό ήταν πάντα το μήνυμά μου κι αυτό κάναμε πράξη απόψε. Πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης. Ηταν πολύ μεγάλη υποστήριξη από όλους τους Πορτογάλους, ακόμα κι από τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ. Είναι μία νίκη της Πορτογαλίας, για όλο το έθνος, όχι του Φερνάντο Σάντος. Δεν συγκρίνεται με το 2004, το περιμέναμε πώς και πώς. Υπάρχουν πάρα πολύ Πορτογάλοι που πίστευαν ότι αυτό που συνέβη σήμερα, μπορούσε να συμβεί. Οι Πορτογάλοι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, τους περίμενα και δικαιωθήκαμε σήμερα».

Πηγή: sport-fm.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top