Οικονομία

Φόροι 810 εκατ. ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ

550_334_295014.jpg

Επιταχύνονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στοιχείων για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες καταθετών του εξωτερικού και μέχρι στιγμής έχουν καταλογισθεί φόροι 810 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά φορολογικά έσοδα του Δημοσίου από αυτές τις υποθέσεις εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον διπλάσια μέχρι το τέλος του τρέχοντος και θα τριπλασιασθούν την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, έχουν σχηματιστεί πάνω από 1.000 δικογραφίες, που διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Τεράστια ποσά αδήλωτου και μη φορολογηθέντος χρήματος εντοπίζονται σε λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνον στις 94 υποθέσεις που έχουν περαιωθεί, έχουν καταλογισθεί φόροι 810 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε άλλα 33 πρόσωπα για τα οποία έχουν περαιωθεί οι έλεγχοι καταλογίσθηκαν 99 εκατ. ευρώ.

Για πρόσωπα της λίστας Μπόργιανς και της λίστας των ομολόγων οι οποίες διερευνώνται παράλληλα, έχουν σχηματιστεί πάνω από 1.000 δικογραφίες και έχουν εκδοθεί 58 εντολές ελέγχου.

Το ΣΔΟΕ διενήργησε επίσης έρευνα για 17 φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που τηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λιχτενστάϊν.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top