Διεθνή

Φουσκωτή πισίνα απέκτησαν οι κρατούμενες σε φυλακή της Λευκωσίας

43232423.jpg

Μια φουσκωτή πισίνα μεγάλων διαστάσεων τοποθετήθηκε στη γυναικεία πτέρυγα των κεντρικών φυλακών της Λευκωσίας στην Κύπρο και από προχθές είναι στη διάθεση των γυναικών για κολύμπι, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένοι ωστόσο αντέδρασαν με χιούμορ, υποστηρίζοντας ότι, η τοποθέτηση πισίνας στις φυλακές όπως και άλλες χλιδάτες παροχές κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή μετάβαση των πολιτικών – αξιωματούχων που λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, από τα τζακούζι στης φυλακής τα σίδερα.

Η τοποθέτηση της πισίνας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για απασχόληση των γυναικών κρατουμένων με διάφορες δραστηριότητες, που λόγω κτηριακών εγκαταστάσεων είναι πολύ περιορισμένες, όπως υποστηρίζει στο philenews.com, η διευθύντρια των κεντρικών φυλακών Άννα Αριστοτέλους.

Μάλιστα, στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών λειτουργεί επίσης σύγχρονο γυμναστήριο, τάξεις για ζούμπα και γιόγκα, όπως και body combat που είναι συνδυασμός  πολεμικών τεχνών με αερόμπικ και χορό. Παραδίδονται μαθήματα γραφικών τεχνών, τραγουδιού, γραμματειακής υποστήριξης, αισθητικής και μακιγιάζ, διατροφολογίας κ.ά.

Να σημειωθεί ότι καταλυτικό ρόλο στην αναθεώρηση του τρόπου σωφρονισμού των κατάδικων, έπαιξαν οι απανωτές αυτοκτονίες στις κεντρικές φυλακές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top