Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση αναγορεύει τη Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστικό παράγοντα

gennimata-735x459.jpg

«Η πρόταση της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση μίας ευρείας κοινωνικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά αντιθέτως αναγορεύει σε κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα τη Χρυσή Αυγή».

Αυτό αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνεντευξή της στην ιστοσελίδα «The caller», με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να μην επισπεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία των αποσπασματικών διατάξεών της, όπως είπε, και τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στον διάλογο για την αναγκαία λύση ευρύτερης αποδοχής. «Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με διαδικασία fast truck», σημείωσε.

Σχετικά με την απαραίτητη συναίνεση και τη στάση της ΝΔ, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι από το 2012, σταθερά, ο ελληνικός λαός στέλνει το μήνυμα ότι επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι θέλει να υπάρξει εθνική συνεννόηση γύρω από ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα. «Μπορούμε να πετύχουμε τη συναίνεση και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα», κατέληξε.

Εκδήλωση μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ηράκλειο

Πολιτική εκδήλωση μνήμης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η εκδήλωση που οργανώνεται από το «ΙΣΤΑΜΕ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, αίθουσα πειραματικού θεάτρου. Κατά την εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ κύρια ομιλήτρια θα είναι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Ακόμη θα μιλήσουν για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Βγόντζας επιστημονικός διευθυντής ΙΣΤΑΜΕ, και Παναγιώτης Αναστασιάδης καθηγητής πανεπιστημίου Κρήτης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top