Διεθνή

Γερμανία: Να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών ΝΑΤΟ – Ρωσίας

405EF76F6CF47CBE8EE41D54BAAFD983.jpg

Στη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας οι ηγέτες των 28 κρατών μελών του ΝΑΤΟ πρόκειται να αποφασίσουν τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για να αποθαρρύνουν ενδεχόμενη ρωσική επίθεση στην Πολωνία και στις χώρες της βαλτικής.

O Γκέρνοτ Ερλερ, ο εντεταλμένος της Γερμανίας για θέματα που αφορούν τη Ρωσία, επεσήμανε σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) τον κίνδυνο μιας νέας κούρσας εξοπλισμών μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Ο σοσιαλδημοκράτης Ερλερ ζήτησε να γίνουν σχετικές συζητήσεις για να τεθεί ένα τέλος στη στρατιωτική κλιμάκωση. «Αν δεν έρθει ένα τέτοιο μήνυμα από το ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει η πολιτική να το εκπέμψει από κάπου αλλού», δήλωσε.

Ως γνωστόν το ΝΑΤΟ πρόκειται να στείλει 4.000 στρατιώτες στην Πολωνία και τις βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία), τα λεγόμενα διεθνή στρατεύματα. Στη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας οι ηγέτες των 28 κρατών μελών του ΝΑΤΟ πρόκειται να αποφασίσουν τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για να αποθαρρύνουν ενδεχόμενη ρωσική επίθεση στις χώρες αυτές.

Ο Ερλερ εξέφρασε αμφιβολία για το αν πράγματι τα μέτρα αυτά δημιουργούν περισσότερη ασφάλεια για τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες αισθάνονται ότι απειλούνται από τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία βρίσκονται ήδη σε μια κούρσα εξοπλισμών, την οποία δύσκολα θα μπορέσουν να σταματήσουν. «Εδώ χρειαζόμαστε την πολιτική», είπε στο DLF. «Αυτό το οποίο απαιτείται είναι ένα είδος σήματος STOP. Εν τούτοις δεν γίνονται επαρκείς συζητήσεις με τη Ρωσία», τόνισε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top