Διεθνή

Για «οικονομικό χάος» αν δεν εκλεγεί προειδοποιεί ο Αυστραλός πρωθυπουργός

turn.jpg

Προς τις εκλογές βαδίζει, αύριο, η Αυστραλία με τον πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ να προειδοποιεί για οικονομικό χάος, στην περίπτωση που το πολιτικό στοίχημα που έβαλε για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στραφεί εναντίον και δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος του.

Ο Τέρνμπουλ, ηγέτης του συντηρητικού συνασπισμού της Αυστραλίας, προκάλεσε τις αυριανές εκλογές το Μάιο, με τη διάλυση των δύο νομοθετικών σωμάτων της χώρας, ενώ κατηγορούσε τους ανεξάρτητους γερουσιαστές στην Άνω Βουλή της Γερουσίας ότι εμπόδιζαν την εφαρμογή του προγράμματος του.

Ο ίδιος υποστήριξε σήμερα ότι τα μικρά κόμματα και ιδίως ένας συνασπισμός μεταξύ κεντροαριστερών κομμάτων και των Εργατικών δεν θα είναι αξιόπιστος για την αποτελεσματική διαχείριση της οικονομίας, που έχει πληγεί από τη μείωση των εξαγωγών των ορυχείων για πρώτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια.

Παράλληλα, ο Τέρνμπουλ τόνισε ότι απαιτείται η αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, μετά από χρόνια ελλειμμάτων στους προϋπολογισμούς.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top