Αθλητισμός

Γιανγκ: Πρωτάθλημα με Ολυμπιακό και μετά ΝΒΑ

2384034.jpg

Να επιστρέψει πρώτα υγιής στα παρκέ, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει ξανά μια θέση στο ΝΒΑ είναι οι στόχοι που έχει θέσει κατά σειρά ο Πάτρικ Γιανγκ, όπως δήλωσε στο Basketball Insiders. Ο Αμερικανός σέντερ δήλωσε πως σε ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμος για δράση, αλλά περιμένει πως θα χρειαστεί μέχρι το Νοέμβριο για να ανακτήσει την εκρηκτικότητά του.

Αναλυτικά, ο Πάτρικ Γιανγκ μίλησε για:

-την αποθεραπεία του: «Είμαι αφοσιωμένος στο να γίνω υγιής ξανά και παίρνω το χρόνο μου. Είμαι επτά μήνες και 26 μέρες μετά την επέμβασή μου. Σε περίπου ενάμιση μήνα θα μπορώ να παίξω. Το εγχειρισμένο πόδι σου πρέπει να είναι στο 90% του άλλου ποδιού, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Δεν θα είμαι τόσο εκρηκτικός όσο πριν μέχρι μάλλον το Νοέμβριο».

-τη θετική στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα: «Ήδη έχεις ελεύθερο χρόνο σαν παίκτης μπάσκετ, αλλά έχεις πολύ περισσότερο όταν είσαι τραυματίας. Το να έχεις κόσμο γύρω σου για να σε κρατούν απασχολημένο και με θετική αντιμετώπιση είναι πολύ σημαντικό. Αν το πολυσκέφτεσαι, θα σε φάει ζωντανό».

-την καλή φυσική του κατάσταση: «Μου αρέσει να γυμνάζομαι. Δεν δουλεύω στο πάνω μέρος του σώματός μου, απλά μένει έτσι. Είναι σπουδαίο όμως να χτίσω την αυτοπεποίθησή μου με την μπάλα πέρα από το να είμαι καλός αθλητής».

-την προσαρμογή του: «Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο σε μια νέα ομάδα με νέους παίκτες. Όμως σύντομα κατάλαβα πως είμαι πιο δυνατός από το 95% της λίγκας και πρέπει να χρησιμοποιώ την ενέργειά μου προς όφελος δικό μου και της ομάδας μου».

-τις διαφορές Ευρώπης-ΝΒΑ: «Το ΝΒΑ είναι πιο αθλητική λίγκα, αλλά και οι παίκτες στην Ευρώπη ξέρουν καλά να χρησιμοποιούν το σώμα τους και καταλαβαίνουν το ρόλο τους. Αν δεις έναν αγώνα μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ή Φενέρμπαχτσε θα δεις πόσο καλά αντιλαμβάνονται το μπάσκετ και πόσο όμορφο είναι να το παρακολουθείς αυτό».

-το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ: «Βλέπετε τα συμβόλαια που υπογράφονται. Δεν θα πω ονόματα. Αν μπορώ να προσέξω τον εαυτό μου, να κάνω τη δουλειά μου και είμαι υγιής, ελπίζω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πάρει το πρωτάθλημα και ίσως να επιστρέψω στο ΝΒΑ».

Πηγή: sport-fm.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top