Διεθνή

Γιλντιρίμ: Δεν μπορεί να δοθεί λύση στην Συρία με τον Άσαντ στην εξουσία

ADB86EB56C5698AA9704A6EAD329F939.jpg

«Όσο υπάρχει ο Άσαντ δεν είναι δυνατό να δοθεί λύση στη Συρία, ακόμα και αν ξεμπερδέψουμε με το ISIS» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στη συριακή σύγκρουση και την τζιχαντιστική απειλή «αν ο Άσαντ παραμείνει στην εξουσία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Γιλντιρίμ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Τουρκία θα επιδιώξει να έχει σχέσεις με τη Συρία, ειδικά μετά τις διπλωματικές επιτυχίες που είχε με το Ισραήλ και τη Ρωσία, εντείνοντας έτσι τις φήμες περί αλλαγής της τουρκικής πολιτικής.

Ωστόσο, σε μια συνέντευξη στο BBC που μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι ο Άσαντ πρέπει να φύγει από την εξουσία γιατί αλλιώς δεν θα επιλυθεί ποτέ η σύγκρουση στη Συρία.

«Από τη μια πλευρά, υπάρχει ο Άσαντ και από την άλλη ο ISIS. Και οι δύο αυτές δυνάμεις αποτελούν τα μεγάλα προβλήματα της Συρίας. Όσο υπάρχει ο Άσαντ δεν είναι δυνατό να δοθεί λύση στη Συρία, ακόμα και αν ξεμπερδέψουμε με το ISIS» » είπε επίσης. 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top