Διεθνή

Γιούνκερ προς Μέι: Nα αρχίσεις σύντομα διαπραγματεύσεις για το Brexit

ACAFDC9EC407A59E0D67BEE2417F639F.jpg

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε μια νέα κατάσταση, στην οποία το ΗΒ και η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν σύντομα»

Μήνυμα για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit απέστειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με επιστολή του στην Τερέζα Μέι λίγο μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητεί σύντομα συνάντηση από τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε μια νέα κατάσταση, στην οποία το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσουν σύντομα. Προσβλέπω στο να συνεργασθώ στενά μαζί σας για να πληροφορηθώ τις προθέσεις σας για αυτό το ζήτημα. Ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε στο εγγύς μέλλον», επισημαίνει ο Γιούνκερ σε επιστολή του προς την Μέι την οποία και ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στις πρώτες δηλώσεις της, η Τερέζα Μέι έκανε λόγο για μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της Βρετανίας μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, αλλά δεσμεύθηκε ότι με την έξοδο από την ΕΕ η Βρετανία θα βρει έναν «τολμηρό νέο θετικό ρόλο» στον κόσμο.

My warmest congratulations to @theresa_may – I look forward to working closely with you and wish you every success pic.twitter.com/lG1hWw36aO

— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) July 13, 2016

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top