Διεθνή

Γκάουκ: Η επίθεση κατά της Γαλλίας είναι επίθεση εναντίον όλου του ελεύθερου κόσμου

%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%99%CE%9131.j

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν στη Γαλλία ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. «Η φρίκη για την επίθεση στη Νίκαια δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους Γάλλους φίλους μας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

 

Das Entsetzen über den Anschlag von #Nizza ist kaum in Worte zu fassen. Alle Gedanken sind bei unseren französischen Freunden.

— Steffen Seibert (@RegSprecher) 15 July 2016

 

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε με το εξής γραπτό μήνυμα τα συλλυπητήριά του στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ: «Η 14η Ιουλίου, η μέρα που η Γαλλία γιορτάζει την εθνική της επέτειο, συμβολίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, οι οποίες είναι και δικές μας αξίες. Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου. Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας».

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top