Διεθνή

Γρήγορο Brexit και τερματισμό της ελεύθερης μετανάστευσης υπόσχεται η Άντρια Λέντσομ

008F81554DEBBAF6124FA54D77C70371.jpg

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε η Άντρια Λέντσομ κατά την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς της για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον, το κοινοβούλιο πρέπει να αποκτήσει έλεγχο επί του αριθμού των μεταναστών που έρχονται στη χώρα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι οριστικό, πρέπει να γίνει σεβαστό και θα γίνει από την ίδια ως πρωθυπουργό, είπε η Άντρια Λέντσομ κατά την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς της για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον.

Η νυν Υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι θα φροντίσει για την υλοποίηση της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ώστε η χώρα να «ανακτήσει την ελευθερία της». 

Είπε επίσης ότι θα τερματίσει την ελεύθερη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών προς τη Βρετανία. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, το κοινοβούλιο πρέπει να αποκτήσει έλεγχο επί του αριθμού των μεταναστών που έρχονται στη χώρα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σημείωσε πάντως ότι τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να γίνουν σεβαστά, κάτι για το οποίο εγγυήθηκε. «Δεν μπορεί να γίνουν διαπραγματευτικά χαρτιά», είπε αναφερόμενη σε όσους Ευρωπαίους ζουν ήδη στη Βρετανία, σε μία σαφή αιχμή εναντίον της ανθυποψήφιάς της Τερέζα Μέι, η οποία δήλωσε χθες ότι το καθεστώς των ανθρώπων αυτών θα εξεταστεί κατά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Η κα Λέντσομ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις εξόδου από την ΕΕ θα πρέπει να αρχίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και ότι δε χρειάζεται να έχει ξεκαθαριστεί κάθε λεπτομέρεια στις διαπραγματεύσεις πριν εκπνεύσει η διετής διορία που δίνει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

H Άντρια Λέντσομ, που έγινε ευρύτερα γνωστή στην κοινή γνώμη μέσα από την παρουσία της στην προ-δημοψηφισματική εκστρατεία υπέρ του Brexit, έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στην πορεία προς την εσωκομματική διαδικασία διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις το μεσημέρι της Δευτέρας αναφέρουν ότι τη μεγαλύτερη στήριξη από την κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών μεταξύ των πέντε υποψηφίων έχει η Τερέζα Μέι, με δεδηλωμένη στήριξη από 110 βουλευτές. Ακολουθούν κατά σειρά ο Μάικλ Γκόουβ με 31, η Άντρια Λέντσομ με 30, ο Στίβεν Κραμπ με 24 και ο Λίαμ Φοξ με 12. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις 123 βουλευτών του κόμματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top