Ελλάδα

Η ιστορία και η σημασία των Χρυσών Σκούφων

139471255_1467366510-735x459.jpg

Παρά το γεγονός ότι η σκέψη για τη βράβευση των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας προϋπήρχε, ενώ το κοινό ζητούσε να απονέμονται «αστέρια» σε όσους ξεχώριζαν, ήδη από τη δεκαετία του 1980, η υλοποίηση της ιδέας πραγματοποιήθηκε μερικά χρόνια αργότερα.

Το 1993 το περιοδικό Αθηνόραμα, ήταν εκείνο που δημιούργησε το συγκεκριμένο θεσμό, ο οποίος πέρα από την ουσιαστική αναγνώριση που ήταν η ποιότητα, οι υπηρεσίες και οι γεύσεις ενός εστιατορίου, προσέδιδε ταυτόχρονα και τυπικά χαρακτηριστικά αναγνώρισης μέσω της βράβευσης όλων των προηγούμενων -και όχι μόνο- στοιχείων.

Τα εγκαίνια του θεσμού

Η έναρξη του θεσμού σηματοδοτήθηκε από τους κριτικούς-γευσιγνώστες του γνωστού περιοδικού με μέλη τότε της ομάδας το Διονύση Κούκη, την Άννη Ηλιοπούλου, εκδότρια του περιοδικού, το Δημήτρη Αντωνόπουλο και τον Κρίτωνα Παπαδόπουλο.

Η πρώτη βράβευση των καλύτερων της Αθήνας έγινε το 1994, ενώ το 1996 οριστικοποιήθηκε η ονομασία του: Χρυσοί Σκούφοι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο supply.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top