Πολιτική

Η Μ. Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την ΕΕ, εκτιμά η Ελ. Βόζεμπεργκ

550_334_410826.jpg

«Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα γίνει» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, αναφερόμενη στην αποχώρηση της Βρετανίας από τη ΕΕ και υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό και η εφαρμογή του θα μπορούσε και να αδρανήσει.

Όπως ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», αν ο πρωθυπουργός που θα εκλεγεί δεν ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της συνθήκης δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το δημοψήφισμα, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι Μπόρις Τζόνσον δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

«Αυτό είναι η νομική πτυχή. Η πολιτική πτυχή θα είναι στη βούληση και σε επίπεδο πολιτικής βούλησης κανείς δεν ξέρει» είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Αναφερόμενη στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στην ΕΕ σε περίπτωση αποχώρησης της Βρετανίας, εκτίμησε ότι το Brexit θα επηρεάσει πρώτα απ΄ όλα το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο –όπως ανέφερε χαρακτηριστικά– από ενωμένο, την επόμενη μέρα θα μετατραπεί σε διαιρεμένο και διχασμένο, ενώ σ΄ ό,τι αφορά την Ελλάδα η κ. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για τους Έλληνες φοιτητές, αλλά κυρίως για τον τουρισμό και τις εξαγωγές.

«Τυχόν αποχώρηση θα ενδυναμώσει τις φωνές των ευρωσκεπτικιστών» τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις σε επίπεδο πολιτικό και θα αναιρεθεί στην πράξη το Brexit.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top