Διεθνή

Η πολύ πρωτότυπη απάντηση των Νησιών Φερόες στο Google Street View

Faroe1.jpg

Το Street View της Google έχει επιτρέψει στους ανθρώπους να επισκεφθούν ένα σωρό μέρη σε όλο τον κόσμο χωρίς να σηκωθούν από τον… καναπέ του σπιτιού τους.

Ωστόσο η εταιρεία μέχρι στιγμής αρνείται να στείλει τα εξοπλισμένα αυτοκίνητά της με τις 360 μοιρών κάμερες στα νησιά Φερόε κι έτσι οι κάτοικοι των νησιών επιδιώκουν να το αλλάξουν αυτό απαντώντας με το… Sheep View.

«Στρατολόγησαν» λοιπόν τα πρόβατα του νησιού για να τους βοηθήσουν στη δύσκολη αποστολή τους, τοποθετώντας κάμερες στις πλάτες τους και ανεβάζοντας το οπτικό υλικό στο Google.

Το όνομά τους άλλωστε σημαίνει «Νησιά των προβάτων» και σύμφωνα με τη Daily Mail ο πληθυσμός των προβάτων είναι μεγαλύτερος από των ανθρώπων.

Καθώς τα ζώα σκαρφαλώνουν στις κορυφές των βράχων και σε άλλα απρόσιτα μέρη, εξερευνούν με τρόπο ιδανικό τις περιοχές των νησιών που είναι δύσκολο κανείς να προσεγγίσει. Οι κάμερες είναι προγραμματισμένες να βγάζουν μία φωτογραφία το λεπτό.

«Αφού η Google δεν έρχεται στα νησιά Φερόες, αποφασίσαμε να βγάλουμε εμείς τα νησιά μας προς τον κόσμο με άλλο τρόπο, το Sheep View 360», λέει στη Daily Mail η Durita Dahl Andreassen από τον οργανισμό Visit Faroe Islands.

Η Andreassen φιλοδοξεί τα πρόβατα να βοηθήσουν «να μπουν τα νησιά Φερόες στο χάρτη» ενώ ξεκίνησε και καμπάνια για να στείλει η Google το Street View εκεί.

«Ελπίζουμε αφηγούμενοι την ιστορία των νησιών Φερόε μέσω των εικόνων μας στο σάιτ Sheep View 360 θα αναδείξουμε τα εντυπωσιακά τοπία μας σε διεθνές κοινό», προσθέτει.

Τα 18 ηφαιστειογενή νησιά που αποτελούν τα Φερόες είναι δανέζικη επικράτεια αλλά βρίσκονται πολύ μακριά από τη Δανία, ανάμεσα στην Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σκωτία.

Faroe7.jpgFaroe5.jpgFaroe4.jpgFaroe3.jpgFaroe2.jpgFaroe1.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top