Διεθνή

Η στιγμή της κατάρριψης στρατιωτικού ρωσικού ελικοπτέρου από το ΙΚ (vid)

D9F870E57664FF9BA42A0EB675B15FD6.jpg

Στις 8 Ιουλίου, το ελικόπτερο τύπου Mi-25 εκτελούσε δοκιμαστική πτήση στην περιοχή όταν έλαβε σήμα βοήθειας από τον συριακό στρατό, που δεχόταν επίθεση από δυνάμεις των τζιχαντιστών, ανατολικά της Παλμύρας. Το ελικόπτερο έφτασε αμέσως στην περιοχή αλλά, όταν ξέμεινε από πυρομαχικά, καταρρίφθηκε από τους τζιχαντιστές

To βίντεο της κατάρριψης ενός ρωσικού στρατιωτικού ελικοπτέρου από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, κοντά στην Παλμύρα, μετέδωσαν σήμερα τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 8 Ιουλίου, το ελικόπτερο τύπου Mi-25 εκτελούσε δοκιμαστική πτήση στην περιοχή όταν έλαβε σήμα βοήθειας από τον συριακό στρατό, που δεχόταν επίθεση από δυνάμεις των τζιχαντιστών, ανατολικά της Παλμύρας. Το ελικόπτερο έφτασε αμέσως στην περιοχή αλλά, όταν ξέμεινε από πυρομαχικά, καταρρίφθηκε από τους τζιχαντιστές.

«Ο πιλότος αποφάσισε να επιτεθεί στους τρομοκράτες. Η έγκαιρη επέμβασή του αρχικά μπλοκάρισε την ανάπτυξη των τζιχαντιστών. Όταν όμως τελείωσαν τα πυρομαχικά και οι πιλότοι δοκίμασαν να επιστρέψουν σε ασφαλή περιοχή, το ελικόπτερο έγινε στόχος των πυρών των μαχητών, που το κατέρριψαν σε περιοχή που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 Νεκροί είναι και οι δύο πιλότοι Ραφαγκάτ Καμπίμπουλι και Γεβγκένι Ντολγκίν. 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top