Πολιτική

«Η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά είναι το κεφάλι του Δράκου της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας»

%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%

Ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο εξέφρασαν κινεζικές διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με κυβερνητικές κύκλους.

«Η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά είναι το κεφάλι του Δράκου της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας» τονίζουν οι ίδιες πηγές , εκτιμώντας ότι «θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη συνεργασία σε διάφορους τομείς και θα καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό σταθμό της στρατηγικής του Πεκίνου “μια ζώνη, ένας δρόμος” και θα ωθήσει σε νέα ύψη τις σινο-ελληνικές σχέσεις».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του, σημείωναν με έμφαση ότι «η Κίνα θεωρεί πλέον την Ελλάδα στρατηγικό της εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει να δει την Αθήνα να αποτελεί το “κεφάλι του δράκου” και στο πλαίσιο της συνεργασίας Κίνας-ΕΕ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά στο «κεφάλι του Δράκου» σχετίζεται με μια κινεζική παροιμία που λέει ότι για να κινηθεί ο Δράκος πρέπει πρώτα να κινηθεί το κεφάλι του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top