Ελλάδα

Hot Doc: Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία Γκιόλια 6 χρόνια μετά

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στις 23 Ιουνίου 2016 η Αγία Νάπα συγκλονίζεται από τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Φάνου Καλοψιδιώτη. Ο Καλοψιδιώτης ήταν στόχος εδώ και μια τετραετία και η δολοφονία του συνέπεσε ημερολογιακά με προηγούμενη απόπειρα εναντίον του η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σωματοφυλάκων του.

Η διπλή δολοφονική επιχείρηση θα μπορούσε απλώς να αποτελεί μια αιματοβαμμένη ιστορία ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, αλλά φαίνεται πως έχει σχέση με κάτι ακόμη: με μια βρόμικη υπόθεση μια άλλης δολοφονίας στην Ελλάδα. Αυτής του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Σύμφωνα με το Hot Doc που κυκλοφορεί, συνδέονται η αρχική απόπειρα και η δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Μάλιστα οι συντάκτες του περιοδικού κάνουν λόγο για ανατριχιαστικούς συμβολισμούς.

«Ποια στοιχεία δείχνουν τον δολοφόνο του Γκιόλια, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ από τις ελληνικές Αρχές, αλλά και γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε να βοηθήσει τους Κύπριους στην εξιχνίαση των εγκλημάτων» είναι το βασικό ερώτημα που θέτει το περιοδικό.

Γράφει ακόμη για την πιθανή σχέση των εκτελεστών με εγκλήματα που εμφανίστηκαν ως τρομοκρατία, αλλά είναι πιθανό να αποτελούν τη δράση ενός παρακράτους, επικαλούμενο μαρτυρίες στην Κύπρο.

Αποκαλύπτει ακόμη τα ονόματα και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης του Φάνου Καλοψιδιώτη και την ανατριχιαστική σύνδεση του στυγνού εκτελεστή με τον Σωκράτη Γκιόλια και τη δολοφονία του το καλοκαίρι του 2010.

Η υπόθεση της Κύπρου μυρίζει έντονα «Σέχτα Επαναστατών», υποστηρίζει και περιλαμβάνει πληροφορίες για το ποια τελικά μπορεί να είναι η διαβόητη «τρομοκρατική οργάνωση» που χτύπησε ελάχιστες φορές και τα ίχνη της εξαφανίστηκαν.

Επιπλέον το περιοδικό ρωτά «γιατί οι ελληνικές Αρχές απαξίωσαν μάρτυρες και στοιχεία που ίσως να συμπλήρωναν το παζλ της υπόθεσης Γκιόλια που παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και έξι χρόνια».

Αποκαλύπτει επίσης τι έχουν καταθέσει για την υπόθεση Γκιόλια κομβικής σημασίας μάρτυρες αλλά και ποιον και γιατί φοβόταν ο δημοσιογράφος. Όλα τα ντοκουμέντα που άφησε πίσω του λίγο πριν δολοφονηθεί.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top