Ελλάδα

Ηράκλειο: Ράντζα στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Με ράντζα λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες η Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, η οποία εξυπηρετεί ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη, λόγω αυξημένων περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας. 

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρης Βρύσαλης, η δυναμική της κλινικής είναι 33 κρεβάτια, ενώ αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 38 περιστατικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο «κόκκινο» είπε ο κ. Βρύσαλης βρίσκεται και η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής καθώς λήγουν τον Σεπτέμβριο οι συμβάσεις των εργαζομένων, και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτές θα ανανεωθούν. 

Οσον αφορά στις υπόλοιπες κλινικές η κατάσταση είναι λίγο – πολύ ίδια, με έναν νοσηλευτή να εξυπηρετεί δεκάδες ασθενείς. Μόνο για το ΠΑΓΝΗ τα οφειλόμενα ρεπό και οι άδειες ξεπερνούν τις 15.000 μέρες!

Το θερινό ωράριο λειτουργίας των χειρουργείων θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου και θα λήξει στα τέλη Αυγούστου ώστε να καλυφθούν οι άδειες των εργαζομένων αλλά και οι απαραίτητες απολυμάνσεις. 

Την περίοδο αυτή θα εξυπηρετούνται μόνο επείγουσες επεμβάσεις, με τα ραντεβού για τις υπόλοιπες, να προγραμματίζονται από Σεπτέμβριο… – 

πηγή: ekriti

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top