Ελλάδα

Ιατροδικαστές: Ντροπιαστικό να μην γίνονται ορθές διαδικασίες

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Διευκρινίσεις δίνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ) αναφορικά με τις ιατροδικαστικές πράξεις που μπορούν να γίνονται στη Μεσσηνία και τη Λακωνία, με αφορμή καταγγελίες πολιτών ότι παρ’ ότι υπάρχουν ιατροδικαστές και στους δύο νομούς περιστατικά μεταφέρονται στο νεκροτομείο Κορίνθου με επιβάρυνση των συγγενών.

Η επιστημονική εταιρία επισημαίνει πως «είναι ντροπιαστικό σε μία ευρωπαϊκή χώρα να μην γίνονται ορθές ιατροδικαστικές διαδικασίες, να γίνονται διαδικασίες από απόσταση καθώς και να πραγματοποιείται μεταφορά νεκρών με τεράστια κόστη για τους συγγενείς των θυμάτων».

Μέχρι πρότινος τις ανάγκες πέντε νομών της Πελοποννήσου (Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) κάλυπτε ένας ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου. Η ΕΙΕ κατόπιν και του αιτήματος των τοπικών κοινωνιών για πρόσληψη ιατροδικαστών σε Καλαμάτα και Σπάρτη έθεσε το πρόβλημα στο Υπουργείο Υγείας το οποίο άμεσα ανταποκρινόμενο έδωσε την ενδεδειγμένη λύση.

«Η προσωρινή δυσλειτουργία που έχει παρουσιαστεί είναι περίοδος προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Σύντομα θα εφαρμοστούν από όλους οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται και το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων εντός των ορίων των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας θα εξυπηρετείται από τους κατά τόπους ιατροδικαστές που ανήκουν στο ΕΣΥ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΕ.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top