Αυτοκίνητο

Ιστορικά αυτοκίνητα 30 έως 90 ετών στο 45ο Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ

rally4.jpg

Η ΦΙΛΠΑ συνεχίζει την ιστορική πορεία του «Διεθνούς Ράλι» για 45η φορά από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Λευκάδα.

Όπως πάντα η εκδήλωση είναι υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA και συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα της ως «Α event».

Ελληνικά και αλλοδαπά πληρώματα από την Αυστρία, την Κύπρο και την Τουρκία θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση, με ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας 30 έως 90 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, όπως ακριβώς και πέρυσι, τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις κατηγορίες «Regularity», με ένα «αγωνιστικό» πνεύμα, και αρκετές δοκιμασίες ακριβείας και «Touring», μια πιο «τουριστική» προσέγγιση με ελάχιστες δοκιμασίες ακριβείας. Η διαδρομή και των δυο κατηγοριών θα είναι κοινή.

Τα αθηναϊκά πληρώματα θα εκκινήσουν την Πέμπτη 22/9 από την πλατεία «Εθνικής Αντίστασης» της Λιβαδειάς και διασχίζοντας διαδρομές πότε ορεινές και πότε παράκτιες, θα έχουν ως αρχικό προορισμό τη Ναύπακτο και την ευκαιρία επίσκεψης στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, το Κάστρο, που επιβλέπει την πόλη επί αιώνες, βολεμένο στην πλαγιά του βουνού.

Η πόλη της Ναυπάκτου θα είναι και το σημείο εκκίνησης για τα αλλοδαπά πληρώματα που θα καταφθάσουν από την Ευρώπη, την Πάτρα και την Β. Ελλάδα.

Ο τερματισμός της πρώτης ημέρας θα γίνει στο ιστορικό Μεσολόγγι, όπου τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο χώρο του λιμανιού και τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο «Theoxenia». Η διαδρομή της επομένης μέρας θα καταλήξει στην Λευκάδα περνώντας από την πλωτή γέφυρα που ενώνει το νησί με την Αιτωλοακαρνανία.

Η Λευκάδα θα είναι το σημείο το οποίο θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου, 24 Σεπτεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των επάθλων στους νικητές και το Gala. rally2.jpgrally5.jpgrally6.jpg

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top