Οικονομία

Ιταλία: Θα τηρήσουμε τους κάνονες της ΕΕ για τις τράπεζες

550_334_292684.jpg

Η Ιταλία δεν έχει σχέδια να αψηφήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς διοχετεύοντας δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος στις τράπεζές της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της χώρας Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση προτίθεται να σεβαστεί πλήρως τους κανόνες της ΕΕ.

«Η Ιταλία δεν έχει καμία πρόθεση να αψηφήσει τις Βρυξέλλες στο θέμα των τραπεζών. Σεβόμαστε τους κανόνες και προτιμούμε για τις τράπεζές μας, λύσεις που εστιάζουν στην αγορά», τόνισε ο εκπρόσωπος σύμφωνα με το Reuters, διαψεύδοντας ρεπορτάζ των Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι η χώρα ετοιμάζεται να διοχετεύσει μονομερώς δισεκατομμύρια ευρώ στο τραπεζικό της σύστημα σε περίπτωση που αυτό βρεθεί σε «συστημική δυσχέρεια», παρά τις προειδοποιήσεις Βρυξελλών και Βερολίνου για την ανάγκη σεβασμού στους κανόνες βάσει των οποίων οι πιστωτές -και όχι οι φορολογούμενοι- χρηματοδοτούν τις τραπεζικές διασώσεις. Το ρεπορτάζ επικαλέστηκε ως πηγές, διάφορους αξιωματούχους και τραπεζίτες.

Το Reuters θυμίζει ότι οι ιταλικές τράπεζες έχουν «φορτωθεί» κόκκινα δάνεια αξίας 360 δισ. ευρώ, ενώ οι τιμές των μετοχών τους έχουν υποχωρήσει πάρα πολύ μετά την βρετανική απόφαση για αποχώρηση από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Στο μεταξύ, η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν προκειμένου να καταστρώσει ένα σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της με δημόσιο χρήμα, περιορίζοντας τις ζημιές για τους επενδυτές, τόνισε την Κυριακή εκπρόσωπος της ΕΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top