Πολιτική

Καλαφάτης: Καιροσκοπική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο

kalafatis-735x459.jpg

Καιροσκοπική χαρακτηρίζει την αντίληψη και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο βουλευτής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ανέφερε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα το ισχύον εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής αποτελεί την ασφαλέστερη λύση.

«Ο δρόμος για την πιο ασφαλή λύση για την επόμενη μέρα, ιδιαίτερα για την Ελλάδα σ’ αυτή την περίοδο που περνάμε είναι η διατήρηση του status quo», είπε ο κ. Καλαφάτης. Ο ίδιος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρεται καιροσκοπικά και ότι συζητά ακόμα και την κατάργηση του ποσοστού 3%, προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από τη Βουλή.

Στο ερώτημα ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν τις συνέπειες από την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να σχηματίζει κυβέρνηση το πρώτο κόμμα. Εκτίμησε δε ότι με την καθιέρωση της απλής αναλογικής θα υπάρξει κίνδυνος πολιτικής αστάθειας και «ιταλοποίησης» της χώρας.

Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης με την κυβέρνηση σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, ο κ. Καλαφάτης είπε ότι «αυτό που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδει με το χαρακτήρα ενός κόμματος που θέλει να τρέξει τη χώρα μπροστά», και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για «διχαστική ρητορική» και για «εμμονές και ιδεοληψίες».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top