Πολιτική

Κάλεσμα Παυλόπουλου στα ΗΑΕ για επενδύσεις στην Ελλάδα

550_334_469628.jpg

Πρόσκληση προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, το μεσημέρι, με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεϊχη Α. Bin Zayed Al Nahyan, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, και τώρα και για το μέλλον, αποτελεί έναν σημαντικό χώρο για επενδύσεις και κάλεσε τα ΗΑΕ να δείξουν εμπιστοσύνη στη χώρα μας, ενώ επεσήμανε τα περιθώρια που υπάρχουν για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως έναν σημαντικό παράγοντα σταθερότητας σε όλη την περιοχή του Κόλπου και σημείωσε ότι μπορεί να συμβάλλει για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και τη Συρία.

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία του ΙSIS, ο οποίος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αφού επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας είναι ισχυρές, σε στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο, υπογράμμισε ότι κατά τις επαφές του στην Αθήνα θα εξετάσει τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας στον οικονομικό τομέα.

Αναφορικά με την τρομοκρατία, κάλεσε σε κοινό μέτωπο για την καταπολέμησή της και κατέληξε τονίζοντας: «Βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν ειλικρινή εταίρο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top