Διεθνή

Καμία απόπειρα παραμονής στην ΕΕ, τονίζει η Τερέζα Μέι

E5393B11622E3BFB615D25F70B587B23.jpg

Το Brexit σημαίνει Brexit επανέλαβε παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα και τις προτάσεις της για την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου η Τερέζα Μέι.

Το Brexit σημαίνει Brexit επανέλαβε παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα και τις προτάσεις της για την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου η Τερέζα Μέι.

Η μία εκ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος και της χώρας είπε ότι μετά την απόφαση των Βρετανών πολιτών στο πρόσφατο δημοψήφισμα δε θα γίνει καμία πλάγια απόπειρα να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ. Τόνισε δε ότι η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από την ΕΕ

Η κα Μέι είπε επίσης ότι η Βρετανία χρειάζεται «δυνατή και αποδεδειγμένη ηγεσία», την οποία η ίδια μπορεί να προσφέρει έχοντας κυβερνητική εμπειρία που δεν έχει η αντίπαλός της Άντρεα Λέντσομ. Επανέλαβε επίσης ότι είναι η υποψήφια που μπορεί να ενώσει το κόμμα και τη χώρα μετά από το διχαστικό δημοψήφισμα.

Η Τερέζα Μέι στάθηκε περισσότερο στο «τολμηρό και θετικό όραμα» που έχει για τη Βρετανία, ως χώρα «δεν λειτουργεί μόνο για τους λίγου προνομιούχους». Σημείωσε ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να προσδιοριστεί μόνο από τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ, αλλά ότι πρέπει να προβεί σε σοβαρές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Προανήγγειλε μεταξύ άλλων πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής από τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλαγές στη διακυβέρνηση μεγάλων εταιρειών με μεγαλύτερο λόγο για τους μετόχους και τους εργαζόμενους, την κατασκευή περισσότερων κατοικιών, καθώς και μέτρα για τη μείωση του οικονομικού χάσματος μεταξύ Λονδίνου και υπόλοιπης χώρας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top