Διεθνή

Καμία νέα εσωκομματική διαδικασία στους Τόρις – Επόμενη Πρωθυπουργός η Μέι

94066B79A639981A85F93182E5AE90AF.jpg

Απέκλεισε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της εσωκομματικής διαδικασίας διαδοχής του Κάμερον μετά από την αιφνίδια παραίτηση της Λέντσομ.

Απέκλεισε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος το ενδεχόμενο επανεκκίνησης με οποιονδήποτε τρόπο της εσωκομματικής διαδικασίας διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον μετά από την αιφνίδια παραίτηση της Άντρεα Λέντσομ.

Ο βουλευτής Γκρέιαμ Μπρέιντι, Πρόεδρος της Επιτροπής 1922, είπε ότι με την Τερέζα Μέι να έχει απομείνει η μοναδική διεκδικήτρια της ηγεσίας του κόμματος και της χώρας απομένει στην επιτροπή του και στο προεδρείο του Συντηρητικού Κόμματος να επιβεβαιώσουν τη νίκη της.

Δεν έδωσε ωστόσο σαφές χρονοδιάγραμμα για την επίσημη αναγόρευση της Τερέζα Μέι ως Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας απλώς ότι «δεν θα πάει εννέα εβδομάδες», όσο θα διαρκούσε δηλαδή η εκλογική διαδικασία μεταξύ των μελών του κυβερνώντος κόμματος.

Τη στήριξή τους στην κα Μέι, εν των μεταξύ, πρόσφεραν και οι δύο βασικοί ηγέτες της εκστρατείας του Brexit Μάικλ Γκόουβ και Μπόρις Τζόνσον. Την απογοήτευσή του για την παραίτηση της Άντρεα Λέντσομ από την κούρσα διαδοχής εξέφρασε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top