Πολιτική

Καμμένος κατά ΤΑΙΠΕΔ. «Μακριά από μας οποιαδήποτε σχέση με το ΤΑΙΠΕΔ»

A6F8D1E828B81E2F33EA093164034AAB.jpg

«Δεν πουλάμε ούτε ένα χιλιοστό από την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου.

Ακούει «ΤΑΙΠΕΔ» και βγάζει φλύκταινες ο Πάνος Καμμένος και μάλιστα δεν διστάζει να δείξει την απέχθειά του προς το Ταμείο και τον τρόπο λειτουργίας του.

Επιχειρώντας σήμερα να πείσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με την υπηρεσία που συστήνεται – βάσει του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του – στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων και απαντώντας στις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, ο κος Καμμένος σημείωσε χαρακτηριστικά: «επειδή ακούω τη λέξη ΤΑΙΠΕΔ. Μακριά από εμάς. Δεν πρόκειται να πωληθεί ούτε ένα χιλιοστό από την περιουσία των ενόπλων δυνάμεων. Ποτέ! Μιλάμε μόνο για ενοικίαση 50 ή 99 ετών και το ποσό θα πάει προς όφελος των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και όχι προς το χρέος. Ξεκάθαρα και δεσμευτικά».

Παρουσίασε μάλιστα ως παράδειγμα το περίφημο σχεδιό του για τη νήσο Φλέβες, όπου όπως υποστήριξε η ενοικίαση του 5% αναμένεται να επιφέρει έσοδα της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Απέφυγε, ωστόσο, να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Νωρίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος είχε εκτοξεύσει ξεκάθαρα πυρά εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ και βαδίζοντας στα χνάρια του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, είχε δηλώσει κάθετα αντίθετος στην εμπλοκή του στο έργο της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ε.Δ., αρνούμενος μάλιστα την πρόκλησή εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στην αρμόδια Επιτροπή στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων, όπως ζήτησε η ΝΔ.

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμία σχέση με την περιουσία των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην το εμπλέξουμε σε αυτό. Αντιλαμβάνομαι ότι η θέση που εκφράζει η ΝΔ είναι να ακολουθήσουμε την τακτική του ΤΑΙΠΕΔ και τα χρήματα που θα προκύψουν να πηγαίνουν στο χρέος. Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό. Μην ανοίγετε την όρεξη στους δανειστές που θέλουν και η περιουσία του ΥΠΕΘΑ να περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και να πηγαίνουν τα χρήματα σε έναν κουβά για το χρέος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση ήρθε από τον βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Δαβάκη, ο οποίος σχολίασε δηκτικά «είστε γνωστός προβοκάτορας. Μην βάζετε στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Άλλοι είναι οι υπηρέτες των δανειστών». Στην αντεπίθεση πέρασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, που κατηγόρησε τον κο Καμμένο για «διαστρέβλωση» των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί ο Υπουργός «κάνει σαν να τον τσίμπησε μύγα», ενώ η ΝΔ όπως υποστήριξε επιθυμεί απλώς την τεχνογνωσία του ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.

«Αρνούμαστε να συζητήσουμε με το ΤΑΙΠΕΔ για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν θέλετε να το φέρετε κάντε το και πάρτε την ευθύνη», κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top