Διεθνή

Καουμπόηδες του σήμερα που διατηρούν ζωντανή την κληρονομιά της «Άγριας Δύσης»

spectaysdhaj0.jpg

«Καουμπόηδες του 21ου αιώνα» τιτλοφορείται η φωτογραφική συλλογή της φωτογράφου Jane Hilton που ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο στην πιο παλιά μορφή του.

Οι φωτογραφίες της περιλαμβάνουν αχανή τοπία, ράντσα και κοπάδια και τους ανθρώπους που εξακολουθούν να ζουν στη νοερή «Cowboy country», συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Παρότι πέρασε την παιδική της ηλικία σε προάστιο της Αγγλίας, η φωτογράφος μεγάλωσε, όπως δηλώνει, με τον Τζον Γουέιν, την Ταχυδρομική Άμαξα και την Άγρια Δύση, ακολουθώντας τις προτιμήσεις του πατέρα της.

Έτσι εξοικειώθηκε με το αμερικανικό όνειρο και άρχισε αργότερα να ταξιδεύει στις ΗΠΑ.

Όπως περιγράφει, όλοι οι καουμπόι που συνάντησε έδειχναν αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη κληρονομιά τους, κάτι που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο λόγω του διογκούμενου κόστους των ζωοτροφών, που έχει ως αποτέλεσμα πολλά ράντσα να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

 

spectaysdhaj10.jpgspectaysdhaj9.jpgspectaysdhaj8.jpgspectaysdhaj7.jpgspectaysdhaj6.jpgspectaysdhaj5.jpgspectaysdhaj4.jpgspectaysdhaj3.jpgspectaysdhaj2.jpgspectaysdhaj1.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top