Πολιτική

Καράογλου: Να χυθεί άπλετο φως για την υπόθεση της Siemens

1992587.medium.jpg

Να αποδοθούν ευθύνες για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens εξαιτίας της μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος ζήτησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου. «Να χυθεί άπλετο φως για τη υπόθεση της Siemens» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9fm.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, αφού άσκησε κριτική και στις κυβερνήσεις της ΝΔ λέγοντας ότι ότι το θέμα της Siemens έπρεπε να είχε «τρέξει με μεγαλύτερη ταχύτητα» ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Εξωτερικών και να βρεθεί τρόπος ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση και να μην πάει στο αρχείο.

Για το θέμα του εκλογικού νόμου, ο Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που να παίρνει γρήγορα αποφάσεις και δεν θα «πέφτει ανά πάσα ώρα και στιγμή».

«Γι’ αυτό λέμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει τώρα ο εκλογικός νόμος» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ έχει «πέσει θύμα» του εκλογικού νόμου Κουτσόγιωργα που με 48% δεν μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Τέλος ο Θεόδωρος Καράογλου υποστήριξε την άποψη ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, «με τον οποίο κέρδισε δύο εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε χαρακτηριστικά, και το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου να τεθεί μαζί με τα μείζονα θέματα, στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top