Διεθνή

Καταδικάζει το Παρίσι την κατασκευή νέων κατοικιών από το Ισραήλ

1458218_1279017361667.medium.jpg

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την έγκριση που έδωσε η ισραηλινή κυβέρνηση για την κατασκευή νέων κατοικιών σε οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, υπογραμμίζοντας πως «κανενός είδους ανάπτυξη δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτού του τύπου τα μέτρα».

Το Παρίσι «καταδικάζει την έγκριση από τις ισραηλινές αρχές σχεδίων για την κατασκευή πολλών εκατοντάδων κατοικιών στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Κε ντ’ Ορσέ Ρομέν Ναντάλ.

«Όπως υπενθύμισε η τελευταία έκθεση του Κουαρτέτου, κάθε νέα ανακοίνωση εποικισμού, η οποία είναι παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου, τροφοδοτεί τις εντάσεις», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή 560 νέων κατοικιών στον οικισμό Μααλέ Αντουμίμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα μ’ έναν εκπρόσωπο του οικισμού αυτού.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε επίσης ένας πρόγραμμα κατασκευής 240 νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, καθώς και 600 κατοικιών για τους Παλαιστινίους στην Μπέιτ Σαφάφα, μια αραβική συνοικία της πόλης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top