Πολιτική

Καταψηφίζει επί της αρχής το ν/σ για τον εκλογικό νόμο ο Παναγούλης

550_334_312743.jpg

Της Άννας Καραβοκύρη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής δημόσιας διοίκησης της βουλής για την επεξεργασία του νομοσχεδίου του εκλογικού νόμου, τονίζοντας πως θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αποκάλυψε πως θα υπερψηφίσει το άρθρο για την ψήφο στα 17 και θα ψηφίσει παρών στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι προτίθεται να ψηφίσει στο επίμαχο άρθρο 5 που αφορά την ισχύει του νέου εκλογικού νόμου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε ως «ερμαφρόδιτο» τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο υποστηρίζοντας πως στην ουσία δεν έχει καμία σχέση με την απλή αναλογική και με όσα προεκλογικά υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ λαγούς με πετραχήλια και για αυτό ο λαός του έδωσε την έγκριση και τον έφερε στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 για τον εκλογικό νόμο καλώντας την κυβέρνηση να την επαναφέρει αν πραγματικά θέλει την απλή αναλογική.

«Τότε λέγατε πως πρέπει να πάρει τέλος μια πολιτική ανωμαλία, χωρίς αποκλεισμούς και με κατάργηση του ορίου του 3%» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «αν αυτός ο εκλογικός νόμος αποτελούσε προεκλογική δέσμευση σας – όπως λέτε – τότε και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αποτελούσε προεκλογική δέσμευσή».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top