Ελλάδα

Κατασκηνωτές στο ΑΠΘ έκαναν κατάληψη σε κτίριο της Φιλοσοφικής

noborder4.jpg

Στην κατάληψη του νεότερου κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν σήμερα το πρωί περίπου 30 μέλη της ελληνικής ομάδας Αναρχική Συνάντηση Αγώνα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης No Border Camp, που πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη.

«Έχουμε απευθυνθεί και προφορικά και εγγράφως, και τις προηγούμενες ημέρες και χθες, όταν έγινε η κατάληψη της Νομικής και σήμερα με την κατάληψη της Φιλοσοφικής, στις αρμόδιες Αρχές περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας να κάνουν από την πλευρά τους αυτό το οποίο νομίζουν, επιχειρησιακά και με βάση τη νομοθεσία. Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική της αστυνομίας, δεν είμαστε αστυνομικοί, δεν είμαστε εισαγγελείς, τους λέμε τι συμβαίνει και ας αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν», δήλωσε ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτρης Μαυροσκούφης.

«Η ανησυχία μας είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν τις εκδηλώσεις αυτές. Ανησυχούμε για την ασφάλεια του προσωπικού, των κτιρίων και της υποδομής. Είναι πολύ πιθανό να μπορούν οι ίδιοι να διαχειριστούν τα κτίρια, τα οποία καταλαμβάνουν, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι μπορούν να εμφανιστούν και τι άλλο μπορεί να συμβεί» πρόσθεσε ο κ. Μαυροσκούφης, σύμφωνα με τον οποίο τα άτομα που κατέλαβαν το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής έσπασαν το λουκέτο και στράβωσαν μία πόρτα.

Η κατάσταση στο campus του ΑΠΘ είναι γενικά ήρεμη και υπολογίζεται ότι περίπου 250 άτομα έχουν κατασκηνώσει έως στιγμής, με τον μεγαλύτερο όγκο κατασκηνωτών να αναμένεται το απόγευμα. Πάντως, το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής, που έχουν αναρτήσει οι διοργανωτές, προβλέπει φαγητό για 2.000 άτομα επί 8 ημέρες.

Οι πρυτανικές Αρχές και η επιτροπή για τη διαχείριση της κατάστασης που όρισε η Σύγκλητος είναι σε επιφυλακή, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει για σήμερα αφίξεις συμμετεχόντων, στις 18:00 την πρώτη γενική συνέλευση και στις 21:00 προβολή ντοκιμαντέρ και συναυλία υποδοχής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top