Πολιτική

Κατατέθηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας

550_334_511773.jpg

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα. Είναι η μέρα που θυμόμαστε το μεγάλο ΟΧΙ που είπαμε και που εξακολουθεί να ισχύει. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Πλεύση Ελευθερίας, γιατί καταθέσαμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη σηματοδοτώντας ότι το ΟΧΙ θα το υπερασπιστούμε ανυποχώρητα και μέχρι τέλους», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την κατάθεση της Ιδρυτικής Διακήρυξης στον Άρειο Πάγο, από την ίδια και μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Σήμερα είναι και μια μέρα γιορτής, γι’ αυτό το βράδυ στις 8:30 θα πούμε όλοι μαζί “ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ”, θα τραγουδήσουμε, θα φωνάξουμε, θα βρεθούμε στον Λυκαβηττό στο πάρκινγκ, για να υπερασπιστούμε το θέατρο, για να υπερασπιστούμε την ζωή μας και περιμένουμε εκεί και όλους όσοι νωρίτερα θα διαδηλώσουν σε συγκεντρώσεις για το ΟΧΙ. Ραντεβού το βράδυ», προσέθεσε η επικεφαλής της πλεύσης Ελευθερίας.

Εξάλλου, μήνυμα προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την υποστήριξη της εκδήλωσης “ΟΧΙ στα Ναι τους” και για την υπεράσπιση του θεάτρου, της δημόσιας περιουσίας, της δημοκρατίας, απέστειλε ο Κεν Λόουτς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του.

Συγκεκριμένα, ο βραβευμένος σκηνοθέτης, που πριν από λίγες εβδομάδες τιμήθηκε για δεύτερη φορά με το Χρυσό Φοίνικα, έγραψε:
«Αγαπητή Ζωή,

είμαι υπερήφανος που μπορώ να στηρίξω την πρωτοβουλία σου. Παλεύεις για τη δημοκρατία και για το τέλος της κλοπής των πιο πολύτιμων δημόσιων θησαυρών σας. Το κουράγιο σου είναι ένα μάθημα για όλους μας. Αλληλεγγύη και νίκη στον αγώνα σας!
Με θερμότατες καλές ευχές, Ken Loach».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top