Οικονομία

Κέρδη στην Ασία με το «βλέμμα» στις υποσχέσεις Άμπε για τόνωση της οικονομίας

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Κέρδη στις ασιατικές αγορές την Τετάρτη, οι οποίες διευρύνουν το ράλι εν μέσω προσδοκιών για νέα τόνωση της οικονομίας από τις ιαπωνικές Αρχές και αισιοδοξίας για την πορεία υλοποίησης του Brexit.

Οι ιαπωνικές μετοχές έλαβαν σήμερα ώθηση από το αδύναμο γεν, ωστόσο, το επενδυτικό κλίμα στη χώρα είναι γενικά θετικό καθώς όλοι περιμένουν τα νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε μετά τη σαρωτική νίκη του κόμματός του το σαββατοκύριακο.

Το γεν υποχώρησε στα 104,29 έναντι του δολαρίου, δίνοντας ώθηση στις εξαγωγικές μετοχές. Η Toyota ενισχύθηκε 3,4%, η Nissan κατέγραψε άνοδο 1,1%, η Toshiba κινήθηκε με άνοδο 2,32% ενώ η Sony υποχώρησε 2,13% μετά από κέρδη 1%.

«Μετά το Brexit οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε ενέργειες για να καθησυχάσουν τις αγορές» σημειώνει ο Angus Nicholson, αναλυτής αγορών στην IG.

Κέρδη και στην Αυστραλία, με «οδηγό» τις μεταλλευτικές, ενεργειακές και οικονομικές μετοχές. Η BHP Billiton ενισχύθηκε 3,26%, η Fortescue κατέγραψε άνοδο 6% και η Rio Tinto ενισχύθηκε 3% καθώς οι τιμές σιδηρομεταλλεύματος σημείωσαν άνοδο πάνω από 6% στα 58,8 δολάρια ο τόνος.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν επίσης τα χρηματιστήρια στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότιο Κορέα.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top