Πολιτική

Κικίλιας: Αναγκαιότητα κρατικού ελέγχου στις δράσεις των «αλληλέγγυων»

550_334_502814.jpg

Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης και ελέγχου του Κράτους στις δράσεις των «αλληλέγγυων».

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται κρούσματα από ομάδες φερόμενων ‘’αλληλέγγυων’’, οι οποίες καταλαμβάνουν με τη βία ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, απειλώντας και τραμπουκίζοντας τους ιδιοκτήτες τους, για να προσφέρουν ‘’υπηρεσίες’’ σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι ομάδες αυτές εντοπίζουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που είναι σφραγισμένα, τα παραβιάζουν, μεταφέρουν νύχτα πρόσφυγες και τα μετατρέπουν σε χώρο – άντρο της απόλυτης εξουσίας τους.

Αυτές οι πρακτικές βάζουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια και την υγιεινή των προσφύγων στο κτίριο, όσο και των περιοίκων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά εγείρουν και ερωτήματα στο κατά πόσο το Kράτος είναι ικανό να προστατεύσει την ιδιωτική περιουσία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι χώροι αυτοί δεν θα αποτελέσουν εστίες μόνιμων παραβατικών – παρακρατικών συμπεριφορών.

Η Ελληνική Αστυνομία θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις επίσημες και επανειλημμένες καταγγελίες των ιδιοκτητών των κτιρίων που τελούν παρανόμως υπό κατάληψη. Προφανώς όμως έχει άλλες εντολές από την πολιτική της ηγεσία».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top