Διεθνή

Κίνα: 100 νεκροί από την σφοδρές πλημμύρες των μουσώνων

9E043CA03BEB31BB5189A1920F747128.jpg

1,5 εκατομμύριο εκτάρια καλλιεργήσιμης γης έχουν καταστραφεί με ανυπολόγιστες ζημιές για τη συγκομιδή των σιτηρών.

Περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν όλη την κεντρική και νότια Κίνα ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο εκτάρια καλλιεργήσιμης γης. Σύμφωνα με την κυβέρνηση οι άμεσες οικονομικές απώλειες ανέρχονται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ταξίδεψε την Τρίτη στην περιοχή Aνουί, μια από τις επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο και συναντήθηκε με τους κατοίκους ενώ ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να κάνουν ό, τι μπορούν προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές των ανθρώπων και τις περιουσίες τους.Ο Λι αναμένεται επίσης να επισκεφθείτε την επαρχία Χουνάν.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις σκοτώθηκαν 93 άνθρωποι σε 11 επαρχίες και περιφέρειες ενώ 19 άνθρωποι αγνοούνται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σημειώνεται ότι η τελευταία αυτή κακοκαιρία ανάγκασε περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή.

Η πρόγνωση του καιρού πάντως προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία δεν έχει κοπάσει και αναμένονται ακόμα πολλές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια των θερινών μουσώνων στην Κινα, περισσότερες από το συνηθισμένο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top