Διεθνή

Κίνα: Η Βρετανία παραμένει στρατηγικός συνεργάτης μετά το Brexit

brexit6.jpg

Η Κίνα παραμένει δεσμευμένη στην ανάπτυξη ενός δυναμικού και στενού πλαισίου σχέσεων με τη Βρετανίας, ελπίζοντας ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να γράφουν ένα κεφάλαιο «Χρυσής Εποχής» στις διμερείς τους σχέσεις, σύμφωνα με τον Κινέζο πρέσβη στη χώρα, Λιου Σιαομίνγκ.

Ο Κινέζος διπλωμάτης στη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τόνισε: «Σεβόμαστε την επιλογή του βρετανικού λαού, σεβόμαστε την ανεξάρτητη απόφαση της Βρετανίας για την αναπτυξιακή της πορεία κι ελπίζουμε ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα διαβουλευθούν και θα διαπραγματευθούν για την επίτευξη μιας συμφωνίας, το συντομότερο δυνατό, η οποία θα είναι αποδεχτή από τις δύο πλευρές».

Η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη αξία στις σχέσεις της με τη Βρετανία κι αυτή η θέση παραμένει σταθερή. «Είτε η Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ, είτε όχι, θα έχουμε μια στρατηγική προσέγγιση μακρόχρονης συνεργασίας όταν μιλάμε για το πλαίσιο των διμερών σχέσεων Κίνας-Βρετανίας, όπως συνέβαινε πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος διπλωμάτης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top